Cantina del Bovale

I den sydvestlige Sardinien lige udenfor terre Alta ligger Marcello Martis' vingård. Her laves der traditionelle vine på lokale druesorter. Terre Alta er oprindelsesstedet for Bovaledruen. Denne drue er unik og findes ikke andre steder end på sardinien. Det er en drue som bruges som blandingsdrue, og kun få producenter laver vine på 100 % Bovale.

Marcello Martis laver 2 vine på 100% Bovale. Det er en drue, som som en flot struktur og er meget smagfuld. Cantina del Bovale er relativ ny, men er efter min mening allerede oppe og kan konkurrere med de store huse hernede. Hans vine har en stor alsidighed. Vi når hele vejen rundt om bordet og ud på terrassen med hans vine, uden mangler.

Cantina del Bovale Sabbie D'oro 2012

Cantina del Bovale Sabbie D'oro 2012

Cantina del Bovale Sabbie D'oro 2012

100% Vermentino
Vinmarker der er 5-10 år gamle

druerne håndplukkes i starten af september. Mosten fermenterer ved lav temperatur for at bevare de aromatiske strukturer i vinen.

Lækker madvin med god mineralitet, syre og friskhed. Perfekt til skalddyr

Cantina del Bovale Costa Corallo Rosato 2013

Cantina del Bovale Costa Corallo Rosato 2013

Cantina del Bovale Costa Corallo Rosato 2013

50% Bovale, 30% Cannonau, og 20% Monica.
10-25 år gamle vinmarker.

Udblødning med skindet i16-18 timer. Fermentering ca 14 dage.

Frisk og drikkevenlig Rosé som går både til mad og terassen. Ideel til kylling salat eller almindelige salater, gerne på en varm sommerdag.

Cantina del Bovale Sinnox 2011

Cantina del Bovale Sinnox 2011

Cantina del Bovale Sinnox 2011

40% Bovale, 30% Cannonau og 30% Monica.
10-25 år gamle vinmarker.

Druerne håndplukkes i september . Fermenterer i ståltank ogmodner ligeledes iståltank ca 12 mdr

Flot og fyldig madvin med varme toner og moden mørk frugt, chokolade, omkranset af passende syre og tannin. Power og drikkevenlighed !!

Cantina del Bovale Sustanzia 2012

Cantina del Bovale Sustanzia 2012

Cantina del Bovale Sustanzia 2012

90% Monica og 10% Bovale.
15-25 år gamle vinmarker.

Druerne håndplukkes i september. Druerne fermenterer ca 9 dage i ståltank og modner efterfølgende i ståltank 9-12 mdr.

etiketten viser de 4 substanser - Ild,luft,jord og vand.

Medium fyldig og elegant med rød frugt, kirsebær og ribs med en linie af sort peber der starter i næsen og slutter bagerst på tungen.

Drikkevenlig vin til lette retter

Cantina Del Bovale Arcuentu 2012

Cantina Del Bovale Arcuentu 2012

Cantina Del Bovale Arcuentu 2012

100% Bovale.
20-25 år gamle vinmarker.

Druerne håndplukkes i midten af oktober. Stilkene fjernes og fermentationen starter i ca 9 dage. Derefter modner vinen min 10 mdr i ståltank.

Etiketten viser Arcuentu, som er sydsardiniens højeste bjerg. Man kan se bjergets kontur flot i baggrunden.

Fyldig og flot vin med krydderier, mørk moden frugt, syre og tannin der pakker vinen ind til en helstøbt oplevelse.

Flot madvin der går til det meste.

Cantine Del Bovale Majorale 2009

Cantine Del Bovale Majorale 2009

Cantine Del Bovale Majorale 2009

100% Bovale.
35 år gamle vinmarker.

Druerne håndplukkes i slutningen af oktober. Efter stilken er fjernet fermenterer vinen i 9 dage .Efter 4 mdr i ståltank pumpes vinen i 1000 liters fade hvor den skal hvile i 10 mdr. Vinen er min 18 mdr. inden flaskning.

Kraftfuld og yders velsmagende fulbodied Sardiner. Her er der virkelig fuld valuta. Solen mærkes gennem den mørke frugt, chokolade og kaffe, syre og tannin der holder sammen på det hele.

Går til al kraftig mad, oste eller bare som meditation.