Alturis

Vinproducenten Alturis ligger i Friuli regionen, som ligger langt mod Nordøst og alligevel tæt på Vendig og i gå afstand til Cividale ved grænsen til Østrig og Slovenien. De nyder godt af det unikke mirkoklima, og er beskyttet mod den kolde vind fra Nord af Alperne og får de blide briser fra Adriaterhavet som er med til at mildne klimaet, hvilket giver vinmarkerne særdeles gode forudsætninger for at producere disse kvalitets vine. Druerne til denne vin dyrkes på marker og skråninger tæt på Cividale i Friuli.

Det er lokale druer som Ribolla Gialla og Friulano

Alturis friulano 2012

Alturis friulano 2012

Alturis friulano 2012

Druerne ren Friulano, høstes i september og presses forsigtigt for at bibeholde mest muligt smag i mosten før gæringen og lagring som foregår alene på cementtanke som er glaseret indeni. Og endelig 3 mdr. På flaske før de sælges. Vinen er nu flot strågul farve, med lette grønne toner.

Bouquet'en fra denne drue er vel den som på bedste vis repræsenterer området bedre end nogen anden vin, med en meget karakteristisk duft af varmt limetræ, honning hvide blomster og pære, en velafbalanceret duft som holder på den bløde, fantastiske smag og friskhed, som slutter med en lækker eftersmag af let bitter mandel med en lækker elegance.

Vinen kan sagtens drikkes nu, eller lad den ligge 3 - 4 år endnu. Det vil den helt sikkert belønne dig rigeligt for.

Alturis Ribolla 2012

Alturis Ribolla 2012

Alturis Ribolla 2012

100% Ribolla som høstes i september og presses nænsomt, og efter gæringen ligger druerne "sur lie" for at bibeholde mest mulig smag i mosten.

Vinen er nu flot strågul farve, med lette grønne toner. Bouquet'en fra denne drue er vel den som på bedste vis repræsenterer området bedre end nogen anden vin, med en meget karakteristisk duft af varmt limetræ, honning, hvide blomster og pære, en velafbalanceret duft som holder på den bløde, fantastiske smag og friskhed.

Ribolla har en højere syre end Friulano, let nødde agtig og gul frugt. Mere en madvin, end Friulano'en.

Vinen kan sagtens drikkes nu, eller lad den ligge 3 - 4 år endnu.

Alturis sauvignon 2012

Alturis sauvignon 2012

Alturis sauvignon 2012

100 % sauvignon blanch som høstes i september og presses nænsomt, og efter gæringen ligger druerne "sur lie" for at bibeholde mest mulig smag i mosten.

Vinen er nu flot strågul farve, med lette grønne toner. Bouquet'en fra denne drue er kendetegnende for sauvignon, men med en endnu mere delikat duft og smag af lime og ananas, hvide blomster, en velafbalanceret duft som holder på den bløde, fantastiske smag og friskhed.

Rigtig skøn vin til terrassen, fisk og sushi.

Alturis verduzzo friolano 2012

Alturis verduzzo friolano 2012

Alturis verduzzo friolano 2012

Druerne ren Verduzzo Friulano, høstes i september, ligger kort tid og tørrer,før de presses, for at bibeholde og koncentrere druernes naturlige sødme.
Herefter presses druerne forsigtigt for at bibeholde mest muligt smag imosten før gæringen og lagring som foregår alene på cementtanke som er glaseret indeni. Endelig 3 mdr. i flaske før de sælges.

Vinen har en flot gyldengul farve. Bouquet'en fra denne drue er vel den som har den mest intense og komplekse og meget rene elegante duft af tørrede frugter, akacie honning og karamelliserede byg.
I munden er den cremet og forfinet med en typisk moderat sødme med en finale af mandel. Det er en sødlig vin, som egner sig som aperitif, eller som afslutning på et måltid.
Endelig kan den bruges til stærk thaimad