Tenuta Scarpa Colombi

Roberto Colombi mødte jeg i valpolicella til fest hos en amaroneproducent.

Han er en ven af huset, og havde taget denne skønne Barbera med sammen med nogle af hans gode spumanter.. Barbera'en gik rent ind hos mig, og de fleste andre til festen valgte denne fremfor amarone. Tenuta Scarpa Colombi ligger i Boscanasco.

Udover 3-4 barbera'er producerer han også spumanter. Både cramant og metodo classico.

Barbera la Ghignona 2011

Barbera la Ghignona 2011

Barbera la Ghignona 2011

Denne barbera er noget for sig selv. Fra områderne Nizza og Monferrato og vinmarkerne Fico og Brighet som er 40-60 årige vinstokke. Jorden er kalkholdig og giver mineralitet.

Druerne er senhøstet med en kraftig udvælgelse.

Vinen gærer længe - 25-30 dage. Herefter modner vinen 12-14 mdr. i slavonske fade og barrique.

En kraftfuld men elegant Barbera. Varm og fyldig med mineralitet. Rund og cremet. Man skulle tro, den var fremstillet på tørrede druer. Men friskheden fra barberadruerne er der heldigvis også. Moden solbær, hindbær, lakrids og viol. Varm og powerful, bløde men markante tanniner. Imponerende lækker... Bør prøves..

Alkohol 15,5%