Carmelo Rodero

Carmelo rodero er et relativt nyt vinhus, der ligger i byen Pedrosa.

Vinmarkerne som ligger i 6-700 meters højde, befinder sig nord for duerofloden og har en fantastisk eksponering. 

Temperaturforskellen mellem dag og nat, giver en optimal modning af druerne som jo naturligvis består hovedsaligt af Temperanillodruer.

Vinene har power, finesse og balance blandet skønt sammen.

 

9 mesi 2012

9 mesi 2012

9 mesi 2012

100 % Tempranillo.

Vinen modner 9 mdr. i fade, hvoraf 90% er fransk eg og 10% er amerikansk eg.

Vinen er en dejlig medvin. Fyldig og blød med krydrede smagsnuancer

Reserva 2009 of 2011

Reserva 2009 of 2011

Reserva 2009 of 2011

Carmelo RoderoŽs Reserva består af 90 % Tempranillo og 10 % Cabernet Sauvignon fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 35 år (de ældste er 55 år).

> Druerne er høstet med håndkraft, og der laves ca. 25.000 flasker af denne vin hvert år. Apropos flaske så har Bodegas Rodero fået fremstillet en specialflaske til denne vin og de øvrige topvine, der vejer ikke mindre end 1.200 gram. Vinen lagrer først 12 måneder på barriques af amerikansk eg og derefter 6 måneder på fransk eg. Der foretages ingen filtrering af vinen.

Det er en meget flot, kraftig vin med et stort udviklingspotentiale. I sin karakter fornemmer man, at vinen har et tydeligt "aftryk" af Ambitionsniveauet på Bodegas Rodero ? og det er højt. Vinen kan drikkes med stor fornøjelse allerede fra vinen har en relativ ung alder, men så vil det nok være en god idé at dekantere vinen (helst på en karaffel med stor overflade).

Har man tålmodighed vil man blive belønnet med en meget stor vin af usvigelig høj klasse.

Paco de Valterena 2009 og 2012

Paco de Valterena 2009 og 2012

Paco de Valterena 2009 og 2012

For at få elegance og syre ud af Tempranillo druen kræveset køligt klima; og for at få et højt sukkerindhold i de tykskallede druer kræves varme. Netop disse forholdforenes optimalt i Ribera del Duero med de højtbeliggende vinmarker, hvor temperaturerne om dagen kan nå op på 40 grader og falde med op til 20 grader om natten. Dette, sammenholdt med den kalkrige ler i jorden giver Tempranillo druen Carmelo Rodero mulighed for at lave flotte vine med god balance mellem frugt og syre.

På bekostning af udbyttet satser Carmelo Rodero på at høste et druemateriale af høj kvalitet herunder en optimal frugt ide "sorte perler", som han kalder druerne, når de kommer ind på vingården. Denne vin fra Carmelo Rodero er fremstillet på basis af 100% Tempranillo fra vinstokke, der er 40 til 55 år gamle.

Carmelo rodero's bedste druer blev tidligere solgt til Vega Secilia så potentialet er absolut til stede. 2009 blev ved en test på det spanske landbrugs departement kåret til spaniens bedste vin - foran Pingus og Vega Secilia.

Vinen lagrer ca. 24 måneder på barriques af amerikansk eg (10 %) og fransk eg (90 %). Der foretages ingen filtrering af vinen. Det er en flot vin med tydeligt "aftryk" af ambitionsniveauet på Bodegas Rodero. Vinen er som en "jernhånd i en silkehandske". Der anes kaffearomaer, mørk chokolade, læder og mørkerøde bær samlet i en fast struktur. I munden har vinen stor fylde og en lang eftersmag.