Antolini

Pierpaolo og Stefano Antolini bor i Valgatara i kommunen Marano. En lille ny producent som eksperimenterer med sin stil. Fremstillede sin første Amarone i 2000. Siden årgang 2003 hvor Pierpaolo har modnet 10% af sin Amarone på kirsebærfade, hvor han fik en flot anmeldelse i vinbladet Euposia ( 2.plads ud af 40 Amaroner ), har han fortsat stilen. En anderledes Amarone hvor de 16,5% alkohol ikke overdøver frugten i vinen. Fantastisk anderledes duft - og smag.

Pierpaolo fremstiller 2 forskellige amaroner. Morophio - som modner i 4 forskellige træfade. Normal slavonsk eg, kirsebær, kastanje og morbærtræ. Det giver en frugtrig og nderledes amarone. Frisk med alligevel powerfull. 2011 som er kommet hjem holder 17% alkohol.

Cacoato modner på slovenske fade. barrique og dobbeltbarrique. Vinmarken ligger i Negrar. Det giver en mere mineralsk amarone igen med masser af power. 2011 som liger er kommet hjem holder 17,5% alkohol, og er en rigtig bombe. 

Ca coato Amarone 2010 og 2011

Ca coato Amarone 2010 og 2011

Ca coato Amarone 2010 og 2011

Ca coato er Antolinis enkeltmark i Negrar, hvor vinene dyrkes økologisk, højt beliggende mark meget tæt på quintarelli. Vinmarken er guyot som giver en bedre modning. Lavere udbytte gør denne til hans top amarone.

Den modner uden kirsebærfade og er derfor anderledes en hans Morophio. Årgangen 2010 er fantastisk. Efter min mening, tror jeg det bliver Pier paolo's bedste endnu.

Cacoato 2010 blev nr 2 ud af 150 blindtestede vine på slowfood i Verona.
Super flot!!
2011 er endnu et kanonår i valpolicella, og Cacoato er en bombe på 17,66%. Men alligevel helt fantastisk !!

Moropio amarone 2010 og 2011

Moropio amarone 2010 og 2011

Moropio amarone 2010 og 2011

10% af Moropio Amarone er lagret på kirsebærfade. Kirsebærfaddet præger amaronen, desuden modner en del af vinene på kastanjefade så det er en vin, der deler vandene.

Her er frugten i højsædet. Kirsebær træder i karakter i Marano generelt. Kirsebærfadet giver den et ekstra skub i den retning Altid god at have med på en amaronesmagning.

Blev fornylig nr 3 i test af 150 amaroner på slowfood i Verona.

Theobroma 2008

Theobroma 2008

Theobroma 2008

Theo - græsk for gud og Broma drik - GUDERNES DRIK!!

Fremstillet af tørrede druer som amarone på 50% Cabernet Sauvignon og 50% Croatina. Cabernet'en giver struktur og rygrad mens croatina'en giver aroma. En spændende sammensætning. Dette er madvinen !!

Den vinder stadig rigtigt meget ved iltning. 2-3 og 4. dagen vokser den stødt.. Prøv det!!

Da der hverken er Corvina eller Rondinella må den ikke hedde amarone. Derfor en lavere pris, selvom den ikke er billigere at lave. Så her får vi ekstra valuta for pengene..
Producerer kun 3000 flasker. Jeg har købt de sidste...

Recioto 2011

Recioto 2011

Recioto 2011

Den søde Amarone hvor gæringen stoppes og restsukkeret bliver i vinen - 110 g/l

Perfekt til chokoladekage, blåskimmel oste og til jul - Ris alamande.

Oprindelse: œ liters