Montecariano

Gini / Galtarossa familien har deres vingård i San Pietro in Cariano, og er altså en classicoproducent.

Mariella ejer sammen med hendes to sønner Marco og Matteo 27 hektar vinmarker i området.

Deres første årgang der blev produceret var 2001.

Det er kvalitet og passion, der fra dag et har været deres varemærke.

Amaronen har altid fået flotte anmeldelser og points i Wine enthusiast, Decanter og hos parker.

Navnet på deres label Montecariano betyder bjegene ved cariano og henviser til højderyggen, der adskiller dalene mellem Fumane og Marano.

Mariella, Marco og Matteo har alle skrevet Montecariano med deres egen håndskrift, og de er blevet ført sammen i én håndskrift, og den er kommet på deres smukke label."

Amarone 2012

Amarone 2012

Amarone 2012

Druerne som er 65% Corvina og Corvinone, 20% Rondinella, og 15% Molinara,Croatina og Pelara er nøje udvalgte til denne vin.
Ved hjælp af bl.a hård grøn høst holdes udbyttet helt nede på 25 hl/hektar. Tørringen varer ca 3 mdr. Gæringen er kølig og meget lang. Vinen gæres helt op til 50 dage.
Herefter modner vinen 36 mdr. i mindre slavonske fade. Alkohol 16 %

Flot, fyldig og potent amarone, der har potentiale til et langt liv, hvis man kan holde fingre væk ;)

Puntara 2012

Puntara 2012

Puntara 2012

Denne vin er en IGT vin, da den er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon
Druerne hænger ekstra længe på vinstokkene så de bliver lettere overmodne.
Herefter plukkes de, og lægges direkte små kasser, hvor de skal tørre i ca 30 dage.
Gæringen varer ca 30 dage og derefter skal vinen modne i franske fade i 30 mdr.
De overmodne druer er med til at fjerne den lidt grønne tone, der kan komme i cabernet.

Fantastisk flot, cremet og fyldig Cabernet Sauvignon. Stort potentiale.
sidste år smagte jeg 2001, som var første årgang. Helt fantastisk !!!
Alkohol 15%

Madonna del Cariano 2016

Madonna del Cariano 2016

Madonna del Cariano 2016

Denne hvidvin er fremstillet af 45% Corvina og Corvinone, 20% Pelara, 20% Molinara og 15% andre druer.
Druerne håndplukkes og bringes ind på gården i små kasser.
Her afstilkes de og gøres i ca 25 dage.
Vinen hviler 3 mdr i ståltank og 2 mdr. i flaske inden salg.
Alkohol 12%

Mineralsk men med florale toner. Frisk og lækker.
Rigtig god til sushi og fisk

Ripasso 2012

Ripasso 2012

Ripasso 2012

Denne vin gærer 15 dage hvorefter vinen venter på næste step.

Når gæringen til reciotovinen er færdig, hældes den bedre valpolicellavin over skindet fra reciotogæringen. Andengæringen starter, og vinen tager smag fra reciotoproduktionen. Det giver en mere fyldig og blød smag. Herefter modner vinen 24 mdr. i fransk dobbeltbarrique. Hviler yderligere 12 mdr. i flaske, inden frigivelse.

Drueblandingen er Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara og oseleta.

Super flot og vellavet ripasso, hvor fyldighed, rundhed, frugt og tannin harmonerer. Power og elegance.