Ernesto Ruffo

Ernesto Ruffo er et lille vinhus, hvor man mærker passionen, dedikationen og traditionen.
Idag er det Ernesto ene søn Leonardo, der viderfører traditionen.
Faktisk fik de først i 2000 tilladelse til at kalde deres vin amarone.
Vingården og de omkringliggende marker ligger i San Bricco di Lavagno.
Vinmarkerne ligger på den sydvestlige side af vulkanen. derfor hedder deres amarone også Basaltico som er deres vulkanjord.

Under høsten går Ernesto rundt ved hver eneste vinstok, og måler sukkerindholdet i druerne.
Hvis det er godkendt, får bladet et lille mærke, så familien kan se, at druerne kan plukkes på denne vinstok. Så høsten foregår over flere omgange, men bliver tilgengæld helt optimal.
DET SMAGES !!

 

Ernesto Ruffo superiore 2013

Ernesto Ruffo superiore 2013

Ernesto Ruffo superiore 2013

Druerne er 40% Corvinone, 40% Corvina og 20% Rondinella

Kommer fra de samme marker som amaronen, og er de næstbedste derfra.

Druerne tørrer ca 90 dage hvorefter vinen gennemgår en længere gæring.

Herefter modner vinen 24 mdr. i franske dobbeltbarriique ( 500 l ) og yderligere 12-15 mdr. i flaske.

Power, elegance og harmony. Fantastisk flot. Bedre end langt de fleste amaroner

En flot vin der kan lægge min 15 år, hvor den vil vokse og vokse..

Produktion ca 4000 flasker

Alkohol 15,5%

Ernesto Ruffo amarone Riserva 2007

Ernesto Ruffo amarone Riserva 2007

Ernesto Ruffo amarone Riserva 2007

Selektiv høst af den ypperste kvalitet. Corvinone, Corvina og Rondinalle Druerne tørrer ca 100-120 dage.

Derefter gærer vinen ca 40 dage.

Modningen af deres amarone varer mellem 90-100 mdr. afhængig af årgang.

2007 valgte Leonardo at fremstille amarone Riserva

Selvom den er 10 år gammel, er det en meget ung vin, der kræver tid og/eller masser af luft.

Palletten er fuld. alt er ekstremt men alligevel afstemt. Kan drikkes og nydes nu. Men venter man 5 år + vil vinen vokse til nye højder, der vil begejstre.

Produktion 684 flasker

Alkohol 16,5%

Ernesto Ruffo Recioto 2011

Ernesto Ruffo Recioto 2011

Ernesto Ruffo Recioto 2011

Druerne er de samme. Selektion af de bedste druer.

druerne tørrer en måned længere, for at øge sukkerindholdet .

Gæringen standses, og restsukkerindholdet gør vinen til en sød vin.

Dessertamarone.

Denne Recioto ligger i den absolutte top. Helt fantastisk balanceret.

Recioto'en hedder 445, fordi der kun er produceret 445 - 50 cl flasker, svarende til én barrique

Alkohol 13,5%