Giuseppe Quintarelli

 

Quintarelli “monarkiet” med mytisk status er langsomt men sikkert ( ligesom alt andet hos quintarelli familien ) kørt i stilling til 5. generation. Efter Giuseppe døde i januar 2012 har Giuseppes datter Fiorenza, svigersønnen Giampaolo og børnebørnene Francesco og Lorenzo overtaget familiens arv.

Det er umuligt at tale om quintarelli uden at bruge superlativer. Deres vine er en stilart, tradition hvor ordet tålmodighed fortæller om den kompromisløse kvalitet og håndværk. Tiden står stille og vinene venter på frigivelse når de er klar til at erobre verdenen. Giuseppe som gik under navnet “bepi” ( bedstefar ) var perfektionist. I almindelige år, vælger de at deklassere deres amarone, og blot kalde den rosso del bepi - bedstefars rødvin.. Det er sket i 1994,1996,1999,2002 og den nuværende 2005. Næste årgang “bepi” bliver 2008

giuseppe 1

 

Primafiore IGT 2013

Primafiore IGT 2013

Primafiore IGT 2013

Den første blomst indikerer, at denne vin er fremstillet af druer fra de yngste vinstokke Vinen består af 50% corvina og corvinone og 50% Cabernet sauvignon og cabernet franc.
Efter druerne er høstet, lægges de i trækassetter til tørre i en måned.
Herefter gærer vinen og den modner i slavonske fade i 2 år.
Alkohol 14,5%

Valpolicella Classico Superiore 2009

Valpolicella Classico Superiore  2009

Valpolicella Classico Superiore 2009

55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese Druerne presses umiddelbart efter høsten. Efter 7-8 dages maceration starter gæringen.
Herefter lægges vinen til side i ståltank, indtil februar, hvor vinen hældes på drueresterne fra amaroneproduktionen. En anden gæring finder sted, hvor den tager aroma og smagsstoffer fra amaronedruerne. Så selv om der ikke står ripasso på etiketten, er der faktisk sådan.
Vinen får derefter lov at modne i slavonske fade i 7 år.
Alkohol 15%

Rosso del bepi IGT 2005

Rosso del bepi IGT 2005

Rosso del bepi IGT 2005

55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. En selektion af de bedste druer - 15-30% - høstes til denne vin
Det er en amarone, men Quintarelli familien har valgt at deklassere vinen til bedstefars rødvin.
Når man har smagt denne guddommelige vin, kan man kun blive endnu mere nysgerrig efter at prøve amaronen.
Fremstillet på samme måde som amaronen.
Modner i slavonske fade i min 7 år
Alkohol 15%

Amarone della Valpolicella 2007

Amarone della Valpolicella 2007

Amarone della Valpolicella 2007

55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese
En selektion af de bedste druer - 15-30% - høstes til denne vin. Ekstremt lavt udbytte - Der bruges ca 10 kg druer til én flaske
Druerne lægges i trækassetter og gammeldags “arele” ( sivmåtter )
Druerne presses i slutningen af januar og efter 20 dages maceration, starter gæringen. Den varer ca 45 dage.
Vinen modner derefter i slavonske fade i min 7 år. Den alkoholiske gæring fortsætter i fadene i modningsperioden.
Alkohol 16,5%

Alzero Cabernet IGT 2007

Alzero Cabernet IGT 2007

Alzero Cabernet IGT 2007

40% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc og 20% Merlot ( Super “bordeaux” )
Druerne høstes som de første, da modningstiden er kortere for disse druer - August/september
Ekstremt lavt høstudbytte - Der bruges ca 15 kg druer til én flaske vin.
Herefter lægges de til tørre i trækassetter og gammeldags “arele” ( sivmåtter ) frem til midt december.
Druerne presses og efter 20 dages maceration, starter gæringen. Den varer ca 50 dage.
Vinen modner herefter i franske fade ( Limosin, Alliér og Troncais ) i 3 år. derefter yderligere 4 år i slavonske fade, hvor den alkoholiske gæring fortsætter.
Alkohol 16,5%