Latium Morini

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen. At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno, roccolo Grassi, Marion og Corte san't Alda.

Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san't Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi - tæt på Dal Forno's vinmarker. Begge producenter bruger samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn. Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel - som er nærmest stilken - og den bedste del, bliver brugt til vinproduktionen.

Latium IGT Forziello 2012

Latium IGT Forziello 2012

Latium IGT Forziello 2012

Første årgang. Denne vin er fremstillet på en 1/3 Corvina, Croatina og Cassetta.

Sidstnævnte drue er en ret sjælden drue, som oprindelig kommer fra det nordligste italien - Alto adige.

Druerne er tørrede i ca 60-90 dage.

efter en lang gæring, modner vinen i store franske fade i ca 30 mdr. og yderligere 12 mdr i flaske.

Forziello er lidt mere rustik og krydret i næse og mund. En skøn ledsager til mad.

Og som altid - høj kvalitet.

Alkohol 14,5%

Soave Classico 2015

Soave Classico 2015

Soave Classico 2015

Druesammensætning: Garganega 80%, Trebbiano di Soave 20%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets marker i Mezzane og Illasi. Markerne er beliggende ca. 200 m over havet, og jordbunden er af vulkansk oprindelse med mikset indhold, dog en god del kridt og ler. Opbindingsformen er Trellis med en plantetæthed på ca. 4.500 vinstokke pr. ha. Udbyttet begrænses til 60 hl/ha.

Vinifikation: Druerne plukkes manuelt, normalt i sidste del af september, og opdeles i partier på ca. 2œ tons, der vinificeres separat. De afstilkes og presses straks, og mosten gæres under temperaturkontrol ved 15 ? 16 grader i ca. 15 dage. Vinen lagres og stabiliseres i ståltank, inden den flaskes og lagrer i flaske et par måneder, inden den frigives til salg. Normalt alkoholindhold 12,5%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår klar og strågul i farven. Næsen er intens og kompleks med strejf af blomster og frugt som f.eks. æble og fersken sammen med en god mineralitet. Smagen bekræfter duften og følger op med god sødme-/syrebalance.

Anvendelse: Serveres ved 8 ? 10 grader enten uden mad til, eller som ledsager til fisk og retter med lyst kød uden alt for kraftig sauce.
Dekantering: Denne vin behøver ikke dekantering.
Lagring: Vinen er drikkeklar ved frigivelsen, og vinder ikke ved lagring ? kan dog under de rette betingelser udmærket lagres videre i 2 ? 3 år.

soave Campo le Calle 2015 & 2016

soave Campo le Calle 2015 & 2016

soave Campo le Calle 2015 & 2016

Druesammensætning: 100% Garganega.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra en enkelt vinmark, deraf navnet, i Illasi. Marken er beliggende i ca. 200 meters højde, og jorden er kridt- og lerholdig. Opbindingsformen er Trellis, og plantetætheden er ca. 4.500 vinstokke pr. ha. Udbyttet holdes nede på 50 hl/ha.

Vinifikation: Druerne høstes manuelt, normalt i første tredjedel af oktober. Druerne tørres let i bakker i velventilerede rum i 15 ? 20 dage, inden de afstilkes og presses. Der udføres maceration (udblødning og udtrækning af farve, smag, tanniner m.v.) i ca. 12 timer i pressen. Mosten gæres derefter ved kontrolleret temperatur på 15 grader i ståltank i ca. 20 ? 25 dage. Vinen lagres og stabiliseres i ståltank, inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder, inden den frigives til salg. Normalt alkoholindhold 14%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår strågul. Næsen er intens, kompleks og fin med overtoner af blomster, frisk frugt som f.eks. æble, fersken og eksotiske frugter samt gode mineralske noter. Smagen er fyldig og behagelig med en lang eftersmag. Man fornemmer mindelserne af moden og let tørrede druer sammen med en godt afbalanceret syre.

Anvendelse: Vinen serveres bedst ved 10 ? 12 grader, gerne i lidt større glas end mange andre hvidvine. Passer rigtig godt til fyldige retter med fisk og lyst kød med sauce men kan også udmærket bruges til ikke for stærke oste.
Dekantering: Vinen behøver ikke dekantering, men man vil opleve, at den udvikler sig i glasset.
Lagring: Vinen er klar til at blive drukket, når den frigives, men kan under de rette betingelser udmærket lagres i op til 6 ? 8 år.

Valpolicella Classico 2014

Valpolicella Classico 2014

Valpolicella Classico 2014

Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets egne marker i Mezzane, Grezzana og Val d'Illasi. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha.

Vinifikation: Druerne høstes manuelt, normalt i sidste del af september og første del af oktober, i partier på 4 ? 5 tons, hvorefter de afstilkes og presses. Mosten gennemgår cryomaceration (udtrækning af farve, frugt, tanniner m.v. ved lav temperatur) ved 7 ? 8 grader i 12 ? 18 timer. Gæringen finder sted ved temperaturkontrol i ståltank med jævnlig "pump-over" (mosten hældes over den opstegne masse af drueskind i gæringstanken). Vinen lagres på ståltank, inden den flaskes, og den ligger på flaske nogle måneder, inden den frigives til salg. Normalt alkoholindhold 13%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår rubinrød med lilla strejf. Duften er intens, relativt kompleks og frugtig. Smagen er ligefrem, frugtig og floral ? en dejligt drikkevenlig vin.

Anvendelse: Vinen serveres bedst ved 14 ? 16 grader kan også serveres køligere til f.eks. fiskeretter ? som ledsager til forretter, retter med lyst kød eller til pizza og pastaretter.
Dekantering: Behøver ingen dekantering, men man vil opleve, at vinen udvikler sig i glasset.
Lagring: Vinen er drikkeklar ved frigivelsen, men kan under de rette betingelser udmærket lagres i 3 ? 4 år.

Latium superiore Prognai 2013 & 2014

Latium superiore Prognai 2013 & 2014

Latium superiore Prognai 2013 & 2014

Campo Prognai er en usædvanlig god vin af denne type. Et lavt høstudbytte på 50 hl/ha, og en sen høstning af druerne er med til, at dens 15,2 % alkohol fremstår flot og fyldig.

Der høstes i den første og anden uge af oktober, hvor den ene del af druerne indsamles i små 7/8--kg kasser til en tørring periode på 70-80 dage. Når de er afstilket og knust, bliver de efterfulgt af cryo- macerationi 48-72 timer. Herefter begynder den kontrolleret gæring og pumping over i 12-15 dage.v Efterfølgende hældes den på 350 liters egetræsfade i 20-22 måneder og afsluttes med ældning i flasker i 6 måneder.

Man er i tvivl om det er en Amarone. En af de aller- bedste Superiore jeg har smagt. Intens og rank. Flot moden frugt alkohol og balance mellem syre og tannin. Let urtet stil - salvie i enden.

Denne vin kan nemt ligge 10 år. Så bliver det en guddommelig oplevelse

Ripasso 2013

Ripasso 2013

Ripasso 2013

Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets egne marker i Mezzane, Grezzana og Val d'Illasi. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha. Udbyttet holdes nede på 50 hl/ha.

Vinifikation: Druerne høstes manuelt, normalt i sidste del af september og første del af oktober. Der laves partier på 4 ? 5 tons, der vinificeres sammen. Druerne afstilkes og presses, hvorefter mosten gennemgår cryomaceration (kold udtrækning af farve, smag, tanniner m.v.) ved 7 ? 8 grader i 12 ? 18 timer. Derefter gæres vinen ved kontrolleret temperatur i ståltank med jævnlig "pump-over" (mosten ledes op over den opstegne "hat" af drueskaller m.v.) for udtrækning af smag, farve, tanniner m.v. Om foråret hældes vinen sammen med resterne fra Amarone-fremstillingen, hvorved vinen tilføres yderligere farve, koncentration, duft og struktur. Normalt alkoholindhold 14,5%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår mørkt rubinrød. Duften er kompleks med mindelser om modne bær og krydderier. Smagen er fyldig og behageligt frugtig ? en kompleks vin.

Anvendelse: Serveres ved ca. 18 grader i store glas til mellemfyldige retter med mørkt kød samt til ikke for kraftige oste.
Dekantering: Vinen vinder mærkbart ved dekantering i sine unge år.
Lagring: Vinen er drikkeklar ved frigivelsen, men kan under de rette betingelser

Latium Amarone Campo Leon 2012

Latium Amarone Campo Leon 2012

Latium Amarone Campo Leon 2012

Vintype: Rødvin Amarone Campo Leon 2010
Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets vinmarker i Tregnano, Grezzana, Illasi og Mezzane. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha. og høstudbyttet holdes nede på 30 hl/ha.

Vinifikation: Der høstes manuelt, normalt efter første tredjedel af oktober. De udvalgte druer indsamles i 5 ? 6 kg's bakker, hvori druerne tørres under jævnlig kontrol i velventilerede rum i 100 ? 120 dage. Fra midten af januar afstilkes og presses druerne efterfulgt af kold maceration (udblødning) samt gæring under temperaturkontrol ved 18 ? 25 grader i 20 ? 30 dage med jævnlig "pump-over" og brydning af "hatten" (den opstegne masse af drueskind, kerner m.v.) for udtrækning af maksimal mængde farve, smag, tannin m.v. Efter gæring lagres vinen 2œ år i 350-liters egefade afsluttet med 8 ? 10 måneder i flaske, inden vinen frigives til salg. Normalt alkoholindhold 16,5%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf ? mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber. Smagen er tør, varm og behagelig med god friskhed og afrundede tanniner. Vinen er trods sin balance meget fyldig og vedvarende.

Anvendelse: Vinen serveres bedst ved 18 ? 20 grader i store glas til retter med mørkt kød, vildt og modne oste.
Dekantering: Et absolut must i vinens første 6 ? 8 år, og også senere har den godt af lidt luft inden serveringen.
Lagring: Vinen kan drikkes ved frigivelsen, men vinder mærkbart de første 2 ? 3 år, og kan under de rette betingelser lagres uden problemer i 12 ? 15 år.

Pris: 94 points RP i 2007 - årgang til salg 2010 - 93 points RP

Latium Amarone Riserva Due Mori 2011

Latium Amarone Riserva Due Mori 2011

Latium Amarone Riserva Due Mori 2011

Vintype: Rødvin Amarone Due Mori
Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets vinmarker i Tregnano, Grezzana, Illasi og Mezzane. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha. og høstudbyttet holdes nede på 30 hl/ha.

Vinifikation: Der høstes manuelt, normalt efter første tredjedel af oktober. De udvalgte druer indsamles i 5 ? 6 kg's bakker, hvori druerne tørres under jævnlig kontrol i velventilerede rum i 100 ? 120 dage. Fra midten af januar afstilkes og presses druerne efterfulgt af kold maceration (udblødning) samt gæring under temperaturkontrol ved 18 ? 25 grader i 20 ? 30 dage med jævnlig "pump-over" og brydning af "hatten" (den opstegne masse af drueskind, kerner m.v.) for udtrækning af maksimal mængde farve, smag, tannin m.v. Efter gæring lagres vinen 2œ år i 350-liters egefade afsluttet med 8 ? 10 måneder i flaske, inden vinen frigives til salg. Normalt alkoholindhold 16,5%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf ? mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber. Smagen er tør, varm og behagelig med god friskhed og afrundede tanniner. Vinen er trods sin balance meget fyldig og vedvarende.

Anvendelse: Vinen serveres bedst ved 18 ? 20 grader i store glas til retter med mørkt kød, vildt og modne oste.
Dekantering: Et absolut must i vinens første 6 ? 8 år, og også senere har den godt af lidt luft inden serveringen.
Lagring: Vinen kan drikkes ved frigivelsen, men vinder mærkbart de første 2 ? 3 år, og kan under de rette betingelser lagres uden problemer i 12 ? 15 år.

Pris: 94 points RP i 2007 - årgang til salg 2009 - 92 points RP

Septem viri - recioto 2009

Septem viri - recioto 2009

Septem viri - recioto 2009

Beskrivelse mangler

Sette Dame Passito 2009

Sette Dame Passito 2009

Sette Dame Passito 2009

Beskrivelse mangler