Savoia

Tenuta Savoia er en lille familiedrevet vingård, hvor kvalitet kommer fremfor kvantitet.

Coali familien ejer og driver dækfirmaet i Sant'Ambrogio. Det er én af de fem kommuner, der ligger i classico.

Vinmarkerne ligger højt på skråningerne op til San Giorgio - den højst beliggende by i valpolicella. Her er jorden meget kalkholdig og fyldt med marmor. Det besværliggør arbejdsprocessen, men giver et fantastisk resultet på grund af de ekstra anstrengelser. Her viser producenten, at det er det han VIL gøre. Vinene fra Sant'ambrogio er nogle af mine farvoritter. Stor fylde, varm og krydret smag. Men specielt her er vinene alligevel fløjelsbløde.

Savoia Valpolicelle Superiore 2011

Savoia Valpolicelle Superiore 2011

Savoia Valpolicelle Superiore 2011

60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella og 10% andre lokale druer.

Vinmarkerne er guyot på kalkholdig jord. Druerne høstes sidst i september, og lægges til tørring - kortvarigt på tørreloftet.

Udblødning og gæring i druekvaset i 20 dage. Efter 3 år i store fade og yderligere tid i flaske, frigives vinen til salg.

Fantastik blød og fyldig vin, der har elegance og finesse.

14,5 % alkohol

Savoia Ripasso 2012

Savoia Ripasso 2012

Savoia Ripasso 2012

60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella og 10% Molinara.

Vinmarkerne er sydvendte, guyot og beliggende i 350 meters højde. Efter høsten tørres druerne ca 90 dage, hvorefter vinen udblødes og gæres i ca 20 dage. Så hældes vinen over i druekvaset fra amaroneproduktionen. En ny andengæring finder sted. Vinen tager karakter fra amaronen, og bliver mere karakterfuld.

Herefter modner vinen 3 år istore slovenske fade og yderligere 1,5 år i flaske indn frigivelse. Denne ripasso kan til enhver tid indgå i en amaronesmagning, uden man vil opdage, at dette ikke er en amarone. kraftfuld og elegant med en blødhed på samme tid. Super vin !!

Alkohol 15 %

Savoia Amarone 2005

Savoia Amarone 2005

Savoia Amarone 2005

60% Corvina, 20% corvinone, 10% Rondinella, 5% Molinara og 5% andre lokale druer.

De ældste vinmarker som ligger på toppen - sydvendt - af bjerget ud for San Giorgio. Druerne høstes i oktober når modningen er perfekt. Herefter tørres druerne 3-5 mdr. på tørreloftet i trækasser af 6-8 kg druer. Udblødningen og vinifikationen er lang og omhyggelig.

Vinen ligger nu og modner i slovenske fade i min 5 år. Amaronen hviler yderligere et år i flaske inden slag. 2005 er fantastik blød, cremet og samtidig super potent. Sødlige toner og en fedme der ikke bliver for meget, da den er pakket godt ind af alkoholen.

Dette er en amarone, der bør nydes som meditationsvin !!

alkohol 16,5%

Savoia Amarone 2007 og 2009 - ny årgang 2010

Savoia Amarone 2007 og 2009 - ny årgang 2010

Savoia Amarone 2007 og 2009 - ny årgang 2010

60% Corvina, 20% corvinone, 10% Rondinella, 5% Molinara og 5% andre lokale druer.

De ældste vinmarker som ligger på toppen - sydvendt - af bjerget ud for San Giorgio. Druerne høstes i oktober når modningen er perfekt. Herefter tørres druerne 3-5 mdr. på tørreloftet i trækasser af 6-8 kg druer. Udblødningen og vinifikationen er lang og omhyggelig. Vinen ligger nu og modner i slovenske fade i min 5 år. Amaronen hviler yderligere et år i flaske inden slag.

2007 er fantastik blød, cremet og samtidig super potent. Sødlige toner og en fedme der ikke bliver for meget, da den er pakket godt ind af alkoholen. 2007 årgangen er mere potent og kan udvikle sig yderligere. Hvor 2005 er meditations amarone, er 2007 både og !!. Den kan mere end det. Lækker lækker amarone.