Terre di Leone

I Marano Bor Federico Pellazardi som på rekordtid har slået sit navn fast som den nye komet på valpolicella's vinhimmel. Allerede efter førsteårgang - 2005 - kom flere af de store personligheder - blandt andet Marco Sartori fra Roccolo Grassi og Romano Dal Forno for at se, hvad det var Federico havde gang i.

Federico kører hele produktionen fra friske druer frem til den færdige amarone uden pumper eller lignende. Han bruger tyngdekraften. Druerne kommer i øverst oppe, og derfra kører processen nedad indtil vinen går i fadene. Desuden har Federico elimineret korkproblemet i hans vine. Der indgår blandt andet mikrobølger og varme i korkprocessen.

Michael Christensen - vinhulen anmeldte Terre di Leone 2006--- Rubinrød. Næsen er mørk og samtidigt dejligt imødekommende med fed blomme, friske bær, sveske og enorm dybde - tydeligt taget i en tidlig alder, hvor der kræves yderligere lagring. Florale noter træder til midtvejs. Smagen er sødmefuld og tæt med mørke bær, blomme, pibetobak, fede lag af velsmag og ganske lette florale noter efterfulgt af lakrids og en fuldstændig kontrolleret og balanceret smag med stor finesse uden at miste styrken.

Vi har her både den klassiske stil med en snert af sveske og den moderne stil med frisk frugt. Enorm tyngdefuld og velstruktureret snilde og tanninerne er gemt til det yderste af finalen, hvor de så til gengæld træder markant til. Dømt til at ligge og lagre i nogle år, men det er opvisning i perfektion. De 3 glas kan ingen fjerne. Drik 2013-2020.

Mappale 2008

Mappale 2008

Mappale 2008

Mappale 108 - tallet kommer fra vinmarken som kaldes 108.

Vinen er egentligt husets vin. Det er en vin de fremstillede til en restaurant. Jeg så den dernede, og de forklarede hvordan det hang sammen. "Det er ikke muligt at smage". Men efter lidt mere tid på gården, fik jeg alligevel lov til at smage. "Men du kan ikke købe den" Nu har jeg den i butikken.

Vinen er en Valpolicellavin, der er lavet af let tørrede druer. Herefter på ripassometoden på druekvaset fra dedikatum vinen. Så den er helt sin egen.

Flot saftig og harmonisk vin, der passer til ret meget. Bør prøves !!

alkohol 14 %

Dedicatum 2007

Dedicatum 2007

Dedicatum 2007

Vinmarkerne ligger i Marano og Fumane i 320 meters højde. Guyot.

Den er lavet på 14 forskellige druer, hvoraf de almindelige valpolicelladruer dominerer. Druerne tørres i plastikkasser i 80 dage. Kold udblødning og gæring i ståltank. tyngdekrafts presning af druerne. Vinen modner 18 mdr. i store franske fade. Yderligere hviler den 4-6 mdr i flaske.

Dette er efter min mening "kunst på flaske" Harmonisk, fløjlsblød og elegant vin, der egner sig til lette retter..

Alkohol 13,5%

Il Re Pazzo Valpolicella 2014

Il Re Pazzo Valpolicella 2014

Il Re Pazzo Valpolicella 2014

40% Corvina,20% Corvinone, 25% Rondinella, 10% Molinara og 5% Oseleta.

Federico laver en rigtig flot Valpolicella, som virkelig har finesse, elegance og harmoni. En rigtig god sommervin, men den kan absolut gå hele året, alt efter hvad der serveres og hvilke vine, man ellers er vant til at drikke.

Her er valpolicella'en s frugt, men også krydderi og terroir. Én af de flotteste valpolicella'er, jeg har smagt..

52 hl/ha er et lavt udbytte for en "base" valpolicella. 32,5 g/l tørstof

Alkohol 13,5%

Il Re Pazzo amarone 2012

Il Re Pazzo amarone 2012

Il Re Pazzo amarone 2012

40% Corvina,30% Corvinone, 20% Rondinella of 10% Oseleta.

Terre di Leone fremstiller deres "anden" amarone af den samme masse, hvor Terre di Leone's top amarone kommer fra. De tørrede druer gærer i ståltanken, der ligger ned, for at give større overflade til vin/druer at arbejde med. Dén vin der "falder igennem ved tyngdekraften, bliver til top amaronen. Resten presses let og bliver til Il Re Pazzo amarone. På den måde får vi en "base" amarone, som har de samme egenskaber, men uden "cremen".

Jeg er sikker på, mange producenter vil være tilfredse, med at fremstille denne amarone. Her er power, elegance og terroir på én gang. Minder faktisk om en amerikansk pinot noir når det er rigtigt godt !! Og så ligger den i den billige ende... Prøv den !!

Udbytte : 16 hl/ha og 40 g/l tørstof.

Alkohol 15,5%

Terre di Leone ripasso 2007

Terre di Leone ripasso 2007

Terre di Leone ripasso 2007

Beskrivelse mangler

Leone Valpolicella Superiore 2007

Leone Valpolicella Superiore 2007

Leone Valpolicella Superiore 2007

40% Corvina,20% Corvinone, 25% Rondinella, 10% Molinara og 5% Oseleta.

Vinmarkerne ligger i Marano og Fumane i 320 meters højde - guyot opbinding Druerne plukkes i oktober og lægges til tørre i 100 dage. Herefter udblødes mosten og gæres på champagnegær. Det giver mere aroma og frugt. Herefter modner vinen 20 mdr. i franske fade af forskellig størrelse. Udbyttet er 28 hl/ha.

Denne ripasso ligger i den absolutte top indenfor ripasso'er. Det tør jeg godt udfordre andre på !! Super skøn vellavet ripasso, fra en mand der kan sit håndværk

alkohol 14,5%

Terre di Leone Valpolicella superiore 2007

Terre di Leone Valpolicella superiore 2007

Terre di Leone Valpolicella superiore 2007

40% Corvina,20% Corvinone,25% Rondinella, 10% Molinara og 5% Oseleta.

Vinmarkerne er syd-sydvestvendte og ligger i Marano og Fumane i 320 meters højde. Druerne tørres 100 dage hvorved koncentrationen af aroma og smagsstofferne koncentreres. Kold maceration og gæring samt fritfsalds presning. Vinen modner i franske fade i 16 mdr. Udbytte : 44 hl/ha

Flot drikkevenlig, harmonisk og elegant valpolicella hvor de vilde kirsebær træder frem i smagen. Lækker.

alkohol 14%

Terre di Leone Amarone 2008 og 2009

Terre di Leone Amarone 2008 og 2009

Terre di Leone Amarone 2008 og 2009

40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella og 10% Oseleta.

Federico tørrer sine druer i 160 - 165 dage. Én af de producenter, der tørrer sine druer længst. 30-36 mdr. i store franske marsalamarinerede fade.

Vinmarker der står på gammel vulkanjord. Det kan smages. Her er hele palletten. Den har utroligt mange nuancer. Stor power og fin elegance på samme tid. Ren meditationsvin. Min farvorit.. Lavt udbytte på 16 hl/ha. estratto Secco - 49 g/l

alkohol 16,5%