banner1-484574a7
banner3-d1477b3a

Carmelo rodero Reserve 2014/2016

295,00 DKK

På lager

Beskrivelse

Carmelo Rodero

Carmelo rodero er et relativt nyt vinhus, der ligger i byen Pedrosa. Vinmarkerne som ligger i 6-700 meters højde, befinder sig nord for duerofloden og har en fantastisk eksponering.

Temperaturforskellen mellem dag og nat, giver en optimal modning af druerne som jo naturligvis består hovedsaligt af Temperanillo druer.

Vinene har power, finesse og balance blandet skønt sammen.

Reserva 2014 & 2016

Carmelo Rodero’s Reserva består af 90 % Tempranillo og 10 % Cabernet Sauvignon fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 35 år (de ældste er 55 år).

Druerne er høstet med håndkraft, og der laves ca. 25.000 flasker af denne vin hvert år. Apropos flaske så har Bodegas Rodero fået fremstillet en specialflaske til denne vin og de øvrige topvine, der vejer ikke mindre end 1.200 gram. Vinen lagrer først 12 måneder på barriques af amerikansk eg og derefter 6 måneder på fransk eg. Der foretages ingen filtrering af vinen.

Det er en meget flot, kraftig vin med et stort udviklingspotentiale. I sin karakter fornemmer man, at vinen har et tydeligt “aftryk” af Ambitionsniveauet på Bodegas Rodero ? og det er højt. Vinen kan drikkes med stor fornøjelse allerede fra vinen har en relativ ung alder, men så vil det nok være en god idé at dekantere vinen (helst på en karaffel med stor overflade).

Har man tålmodighed vil man blive belønnet med en meget stor vin af usvigelig høj klasse.