Ved køb udenfor Danmark, send venligst din bestilling på mail tilMwinem@gmail.com

Ilatium Amarone Leon 2017

289,00 kr.

Beskrivelse

Latium Morini

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det “nyere Valpolicella”, Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen. At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno, roccolo Grassi, Marion og Corte san’t Alda.

Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san’t Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi. Druesammensætningen er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn. Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel – som er nærmest stilken – og den bedste del, bliver brugt til vinproduktionen.

Latium Amarone  Leon 2017

Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets vinmarker i Tregnano, Grezzana, Illasi og Mezzane. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha. og høstudbyttet holdes nede på 30 hl/ha.

Vinifikation: Der høstes manuelt, normalt efter første tredjedel af oktober. De udvalgte druer indsamles i 5 – 6 kg’s bakker, hvori druerne tørres under jævnlig kontrol i velventilerede rum i 100 – 120 dage. Fra midten af januar afstilkes og presses druerne efterfulgt af kold maceration (udblødning) samt gæring under temperaturkontrol ved 18 – 25 grader i 20 – 30 dage med jævnlig “pump-over” og brydning af “hatten” (den opstegne masse af drueskind, kerner m.v.) for udtrækning af maksimal mængde farve, smag, tannin m.v. Efter gæring lagres vinen 4 år år i 350-liters egefade afsluttet med 8 – 10 måneder i flaske, inden vinen frigives til salg. Normalt alkoholindhold 16,5 %.

Bedstsælgende amarone i over 15 år