banner1-484574a7
banner3-d1477b3a

Terre di Leone amarone 2010

375,00 DKK

På lager

Beskrivelse

Terre di Leone

I Marano Bor Federico Pellazardi som på rekordtid har slået sit navn fast som den nye komet på valpolicella’s vinhimmel. Allerede efter første årgang – 2005 – kom flere af de store personligheder – blandt andet Marco Sartori fra Roccolo Grassi og Romano Dal Forno for at se, hvad det var Federico havde gang i.

Federico kører hele produktionen fra friske druer frem til den færdige amarone uden pumper eller lignende. Han bruger tyngdekraften. Druerne kommer i øverst oppe, og derfra kører processen nedad indtil vinen går i fadene. Desuden har Federico elimineret korkproblemet i hans vine. Der indgår blandt andet mikrobølger og varme i korkprocessen.

Michael Christensen – vinhulen anmeldte Terre di Leone 2006— Rubinrød. Næsen er mørk og samtidigt dejligt imødekommende med fed blomme, friske bær, sveske og enorm dybde – tydeligt taget i en tidlig alder, hvor der kræves yderligere lagring. Florale noter træder til midtvejs. Smagen er sødmefuld og tæt med mørke bær, blomme, pibetobak, fede lag af velsmag og ganske lette florale noter efterfulgt af lakrids og en fuldstændig kontrolleret og balanceret smag med stor finesse uden at miste styrken.

Vi har her både den klassiske stil med en snert af sveske og den moderne stil med frisk frugt. Enorm tyngdefuld og velstruktureret snilde og tanninerne er gemt til det yderste af finalen, hvor de så til gengæld træder markant til. Dømt til at ligge og lagre i nogle år, men det er opvisning i perfektion. De 3 glas kan ingen fjerne.

Terre di Leone Amarone 2010

Federico tørrer sine druer i 160 – 165 dage, og er den producent, der tørrer sine druer længst. Amarone Terre di Leone della Valpolicella lagrer min 60 mdr. i store franske marsalamarinerede fade. Vinstokkene står på gammel vulkanjord, og det kan tydeligt smages. Her er hele palletten. Terre di Leone della Valpolicella Classico har utroligt mange nuancer. Stor power og fin elegance på samme tid. Ren meditationsvin. Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. Restsukker 0,7 gr/l

Alkohol 16 %