banner1-484574a7
banner3-d1477b3a

Villa Spinosa Amarone Riserva 2004

495,00 DKK

På lager

Beskrivelse

Villa Spinosa

Enrico Spinosa fremstiller super klassiske vine, sådan som vinene smagte i gamle dage. Her er der tale om rigtig Amarone – Amaro betyder tør/bitter og endelsen one for stor/fyldig – altså en stor, fyldig og tør amarone. Nogle vil nok synes det er for anderledes af hvad de kender til Amarone. Men denne stil er den oprindelige. Super til mad.

Enrico Spinosa sælger 3 årgange af gangen. Han gemmer vinene på fade meget længe. “Så kan folk selv vælge deres farvorit” Hvor kan man gå hen og købe Amarone der har den rette alder. Skønt med en så tålmodig mand. Villa Spinosa 2001 blev nr. 2 på en amarone smagning hvor 80 af de bedste producenter deltog. Dette er noget der bør prøves, hvis man aldrig har smagt en rigtig klassisk Amarone.

Villa Spinosa amarone guglielmi di lago 2004

Enrico Spinosa’s Riserva amarone.

1 år på barrique og 7 år på større slovenske fade. Stort set alle druer er Corvina og Corvinone. En lille procentdel af Rondinella.

2004 var en super årgang. Denne vin blev frigivet i efteråret 2013, så den er stadig lidt ung. En vin der kan ligge i mange år endnu. Villa Spinosa’s vine er holdbare vine, så her er til ganen og kælderen…

Harmoni, balance, simpelthen ren nydelse… old school amarone