Beskrivelse
I Tregnago, i Val d’Illasi, i DOC Valpolicella-området, har familien Rancan boet og bearbejdet jorden i hundreder af år. Brødrene Renzo og Loredana besluttede at fortsætte familietraditionen, og i 2007 blev Cà dei Conti-gården født. I 2009 gik Fabio, en ekspert og eklektisk ønolog, og Eugenio, en avler med en lang og dokumenteret erfaring, ind i kælderen. Her er vendepunktet, der begynder eventyret. Arbejdet i vingården begynder med opstillingen af de ældre planter. Plantningen af ældgamle sorter, ikke særlig produktive, men af uvurderlig værdi, såsom Croatina og Oseleta, genoptages. I 2010 siger den første årgang og alt det, selvom det er besværligt, er dette den rigtige vej.
Et meget tæt plantningslayout, 9000 planter pr. hektar og begrænset vækst garanterer den perfekte modning på 1,5 kg. af druer per plante. Høsten med udvælgelse af druerne og yderligere visnelse vil være forudsætningen for at opnå vine med stor personlighed og stor fornøjelse i fremtiden.
Ca Dei Conti – Il Conte 2012 & 2014
TRADITIONELLE NATIVE DRUER
Corvina, Corvinone, Rondinella, Marzemino, Teroldego
RESISTANTE DRUER
Sorter, der er modstandsdygtige over for meldug og andre skimmelsvampe
Regent, Cabernet Volos, Cabernet Eidos
ALKOHOLINDHOLD 18,5 %
Total surhedsgrad 7,5g/L
Sukker 6g/L
Ekstrakt 55g/L
Knusningen begynder i marts med destemmer-knuser og maceration på skindene i 1 måned ved en temperatur på 8°C, gæring ved 20°-23°C. med blød og kontinuerlig bevægelse af skindene varer gæringen omkring 2 måneder. Adskillelse af skindene og presning af samme.
Den opnåede vin dekanteres og renses for grov gæringsbærme, anbringes på franske og amerikanske barriques med deres egen bærme for at fuldende den alkoholiske og malolaktiske gæring i 4 år og lagres på flaske i omkring et år.